台灣行旅 · 旅途小物

【我的旅人背包】Doughnut「Made for Travelers」

夏至,又到旅行時。

今次來台有幾日Short day trip,Backpack新手表示不想旅遊再大包細包咁狼狽,於是我又再背遊台灣了🤓🤓

介紹返我的新旅行Backpack,自己背包自己設計,終於Backpack得不再似個走難的人!!

上回提及:上次巴爾幹之旅的行裝有:一個中型 Backpack、(和聲出品)細袋、外賣袋加一大支水⋯⋯ 🙄 今次旅行只需帶一個背包,因為個新袋間隔夠多可以塞哂所有野入去,兩袖清風上機落機原來幾爽~~

7718106128_img_4958

介紹返:今次用的Backpack是莫嘉有份參與設計的—— 「Made for Travelers」Backpack💛

再次多謝 Doughnut 收到我的千里傳音,推出一個靚靚旅人 Backpack 🎒😍 個人最滿意係兩個details位:

✅ 外側相機袋:放喺外側方便我單手開袋拎相機

✅ 索繩側袋:不用說自然是為了解決巴爾幹之旅那手抱的一大支水的😂😂

(圖中 model為鄭,反光袋上是Winnie the pooh 和海賊王路飛tsumtsum!旁邊索帶仲攝到紙巾 鄭表示十分方便🤧)

Let me recap 😂 我揀 Backpack 要求得兩個:一要夠輕,二要間隔實用~

重量來講,一拎上手嚇咗嚇,咁重嘅喂 🤡 ?再打開發現原來隨袋附送一大堆配件:大小收納袋、(上機用)斜揹袋、相機內膽、防雨罩、鞋袋等等,拆晒出黎都揹得起,OK啦 👌

間隔方面,除了附送一大堆收納袋,我最喜歡喜愛 & 用得最多的兩個側袋(一邊放到2支中水;一邊放大相機仲有好多空位😦)仲有防盜網袋、背位電腦格,全部拉鍊位都有防水安全扣!

至於我不太講究的外觀,今次我揀了「35L Black」😎 貪佢黑色不容易整污糟,同埋黑色幾襯不羈愛自由的我(?!)Fyi 莫嘉身高一米七,揹起唔會太大個:

今次參加這個Campaign,其中一個很大的原因是每賣一個這款背包,Doughnut 就會捐出港幣100元,支持善遊和願望成真基金的慈善工作!!所以利申,莫嘉不會有一分一毫落袋😤 需要一個、和想要一個旅行Backpack的你,請多多考慮和支持這個企劃啊~

莫嘉同款Backpack:https://doughnutofficial.com/index.php/traveler-hk-special-35l-black.html 

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

😆 Facebook page或Instagram還有更多旅遊分享:

Instagram: @monka.ng

Facebook Page: Monka 莫嘉的漫遊地圖

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

 

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s